Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2015

'Ondeskundigheid of misleiding'

LISSE – Het gemeenteraadslid Valentina Tsjebanova (VVD) beschuldigde het college van burgemeester en wethouders van ondeskundigheid van zaken. Dit deed ze donderdag 10 september tijdens de gemeenteraadsvergadering. De VVD diende twee moties in die te maken hadden met Bescal.
Tsjebanova tergde wethouder Adri de Roon (D66) met haar uitspraken. Zo liet ze onder meer weten: 'Het college zegt dat Bescal een privaatrechtelijke persoon is. Dat is feitelijk onjuist. Is dit een ernstige mate van ondeskundigheid of misleiding? We willen dat onze vragen nogmaals beantwoord worden, nu met deskundigheid van zaken.' Ze vond ook, dat Bescal aan 'dure concurrentievervalsing' doet. 'Niemand kan bezwaar indienen tegen besluiten van Bescal, omdat dit een privaatrechtelijk bedrijf is. Dit deugt niet; gemeente mag haar eigen bedrijf niet bevoordelen ten opzichte van andere ondernemingen. Zoals het college er nu mee om gaat, lijkt het op een privaat handeltje te gaan van Bescal.'

De Roon drukte zich diplomatiek uit: 'De VVD gebruikt stevige bewoordingen. Ik betreur dat. Het debat wordt vanuit loopgraven gevoerd.' Verder ontkende hij alle aantijgingen van Tsjebanova en wees er op, dat het de gemeenteraad zelf was die in 2014 een besluit had genomen over welke organisaties in aanmerking komen voor een maatschappelijk (laag, JD) tarief.