Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2015

VVD wil af van 'oneerlijke concurrentie'

LISSE – De VVD riep het college vorige week op om MLX meer huur te laten betalen voor het gebruik van de ruimte in Floralis. Officieel staat MLX bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als organisatie zonder winstoogmerk. En op basis daarvan mag MLX voor een laag 'maatschappelijk' tarief gebruik maken van Floralis. Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) vond dit donderdag 10 september tijdens de gemeenteraadsvergadering niet kunnen.
Zijn partij diende een motie in, die er voor moest zorgen dat MLX meer huur gaat betalen. Slootbeek vond dat MLX oneerlijk bevoordeeld wordt op een andere dansschool in het dorp: Welkom: 'MLX betaalt op huurbasis een verrekt laag maatschappelijk tarief. Ze hebben een contract dat jaarlijks opzegbaar is. Welkom huurt een pand van de gemeente voor meerdere jaren, met wel extra lasten: onderhoudskosten, elektra, inventaris en ondernemersrisico.' Met uitzondering van het CDA kreeg deze motie echter geen enkele steun. Inmiddels hebben de eigenaren van dansschool Welkom zich gericht tot de Autoriteit Consument en Markt; daar wordt bekeken of er wel of geen sprake is van oneerlijke concurrentie.