Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2015

Pleidooi voor afschaffen hondenbelasting

KAAG EN BRAASSEM – Het lijkt er nog niet op dat de hondenbelasting wordt afgeschaft. Maandag 26 oktober pleitte SVKB hier voor. 'De hondenbelasting is niet meer van deze tijd', zo stelde Petra van der Wereld (SVKB), '128 gemeenten vragen geen hondenbelasting meer.' Ook verwees ze naar katten en paarden die overal hun uitwerpselen droppen. Waarbij de eigenaren geen belasting hoeven te betalen en evenmin de katten- en paardenpoep hoeven op te ruimen.

Commissielid Gino Wesselman (D66) liet zich niet uit of hij voor of tegen afschaffing was, maar gaf wel aan, dat hondenpoep in de top 5 van ergernissen staat. PRO en CDA willen dit onderwerp in de fractie bespreken. Wethouder Henk Hoek wees er op, dat het afschaffen van de hondenbelasting betekent, dat de gemeente ruim 54.000 euro aan inkomsten misloopt. Dat zijn netto inkomsten, waar de gemeente verder niets voor hoeft te doen. Dus ook geen hondenpoepzakjes beschikbaar stellen of depodog-vuilnisbakken plaatsen. De hondeneigenaar als melkkoe, dus. Maar of PRO en CDA deze ongelijkheid in stand willen houden, zal volgende maand tijdens de gemeenteraadsvergadering duidelijk worden.