Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 november 2015

SOEK krijgt gratis onderdak

JOEP DERKSEN

OEGSTGEEST – Alle verenigingen en stichtingen worden deze jaren door de gemeente gekort op subsidies en bijdragen. Alle verenigingen en stichtingen? Nee; er is één organisatie die zich kan onttrekken aan die bezuinigingsdrift: de Stichting Oegstgeester Kringloop (SOEK).

Vanaf 1 januari heeft SOEK met haar kringloopwinkel twee jaar lang onderdak gekregen in het Carp-gebouw achter het gemeentehuis. Dat staat namelijk toch leeg. Rob Bergers, voorzitter van de SOEK, is razend enthousiast: 'Hiermee kan de SOEK, na bijna twee jaar succesvol vele pop-up’s te hebben georganiseerd, met haar enthousiaste vrijwilligersorganisatie een vaste kringloopwinkel gaan exploiteren. De SOEK is heel blij met deze steun in de rug van zowel het college van B&W, de ambtelijke organisatie als de gemeenteraad.' Overigens wist de gemeenteraad helemaal nergens van, zo bleek uit vragen van Gerlof Kruidhof (PrO). 'Ik was onaangenaam verrast door een ronkend bericht van de kringloopwinkel SOEK dat ze twee jaar lang gratis huisvesting krijgen in het Carp-gebouw. Waarom hoor ik dat van een particuliere partij en niet via het college? Het lijkt wel of de politieke antennes van de wethouder uit stonden. Dit getuigt niet van respect.' Hij vervolgde: 'Veel maatschappelijke organisaties worden gekort, zoals K&O, Schuldhulpmaatje, scouting, maar SOEK krijgt ineens gratis ruimte aangeboden.' Fractievoorzitter Boris Kocken (D66) constateerde dat het college nu met het onderbrengen van SOEK in het Carp-gebouw de hoop op verkoop van het gemeentehuis heeft opgegeven.

SOEK wil dat de kringloopwinkel 'minimaal drie dagen per week' open gaat, 'mits er in de komende periode voldoende extra vrijwilligers kunnen worden aangetrokken.' Om deze wens te realiseren, moeten zich dus meer mensen aanmelden als vrijwilliger via soekoegstgeest@gmail.com.