Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2015

College zwicht onder druk

JOEP DERKSEN

LEIMUIDEN – De gemeente gaat handhaven tegen een illegale mestcontainer. Ook zijn aan de Molenkade stro, zaagsel en hooi opgeslagen op pallets, die daar van de gemeente verwijderd moeten worden. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders vorige week. De eigenaar van het stuk grond aan de Molenkade krijgt twee maanden de tijd om alles te verwijderen. Voor de betreffende eigenaar is het zuur, want eerder had hij juist met de gemeente een deal gesloten, dat hij een mestcontainer mocht plaatsen. Maar omdat dit is gebeurd op agrarische grond – én er een handhavingsverzoek is binnengekomen – moet de gemeente nu dus handhaven.


Volgens de gemeente heeft het geen zin om nog te proberen de aanvrager te verzoeken af te zien van zijn klacht. Die heeft namelijk al aangegeven dat hij niet zal aarzelen om deze zaak tot aan de Raad van State uit te vechten. Ook dreigt hij de gemeente in gebreke te stellen, als het bestuur niet binnen acht weken besluit om een handhavingstraject op te starten. Wethouder Yvonne Peters (VVD) is op z'n zachtst gezegd niet blij. Uit een ambtelijk document blijkt dit. Zij vindt dat het ingekomen verzoek om handhaving 'misbruik is van de beginselplicht tot handhaving die het college heeft'. Ze voegt hier aan toe: 'gelet op de relatief kleine overtredingen in samenhang met de nauwelijks geschade belangen van de bezwaarmaker. Er gaat een onevenredig aantal uren gepaard met toezicht houden op en handhavend optreden tegen deze geringe overtredingen van het bestemmingsplan.'