Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2015

Verdrievoudiging kosten

KAAG EN BRAASSEM – De kosten voor de bewindvoering van mensen die hun eigen leven niet meer in de hand hebben, lopen gierend uit de klauwen. In 2014 ging het nog om 27 personen die geholpen moeten worden en hiervoor was de gemeente 15.045 euro kwijt. Maar dit jaar (tot 1 oktober) gaat het al om 38 mensen; bijna 1/3de extra dus. Schokkend is, dat de kosten met meer dan 300% zijn gestegen tot 49.184 euro. En dat wordt in de laatste maanden van 2015 alleen nog maar meer.


Wethouder Floris Schoonderwoerd geeft antwoord op de vraag hoe het kan dat het aantal mensen 'slechts' met 1/3de stijgt, terwijl de kosten drie keer over de kop gaan: 'De zaken worden complexer en gaan meer geld kosten.' Maar vindt de wethouder niet dat de kosten onverantwoord hoog zijn? Een gemeentelijk woordvoerder reageert hierop: 'Het is een terechte constatering dat de kosten behoorlijk zijn opgelopen. Maar de kosten kun je niet extrapoleren op het aantal personen. Dit omdat met name in het laatste kwartaal van 2014 veel personen zijn ingestroomd in de bewindvoering. Die kosten lopen heel 2015 door terwijl in 2014 deze kosten voor bijvoorbeeld drie maanden zijn meegenomen.'