Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

'Bemiddelaar voor oplossing bouwplan Hotels van Oranje

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Fractievoorzitter Koen van Asten (D66) vraagt het college van burgemeester en wethouders om een bemiddelaar in te huren. Deze persoon moet dan proberen om de verstoorde verhoudingen tussen de gemeente en Hotels van Oranje te verbeteren. Aanleiding van dit initiatief is de brief van de hoteleigenaren Mol en De Boer, waarin weer forse kritiek geuit wordt op de gemeente Noordwijk en de manier waarop de besluitvorming over de bouwplannen van Hotels van Oranje plaats vindt.

Van Asten stelt: 'Naar ons gevoel verkeert het overleg en de voortgang met betrekking tot de procedure voor het bouwplan van de Hotels van Oranje reeds enige tijd in een (bestuurlijke) impasse. Raads- en commissieleden worden herhaaldelijk bestookt met brieven van de Hotels van Oranje waarin “zorgen” worden geuit over de blokkerende handelwijze van het college en individuele collegeleden.'


Hij somt op: 'Afspraken tussen partijen worden kennelijk afgezegd of krijgen geen vervolg. Bij herhaling wordt gedreigd met juridische procedures tegen de gemeente. De afhandeling van ingediende inspraakreacties voor en tegen het plan blijft achter. In de media leidt dit alles slechts tot aanhoudende negatieve beeldvorming.' De maat is vol voor de eenmansfractie: 'De oplossing voor dit lastige bouwplandossier moet gevonden worden in een compromis. Het vermijden van een compromis gaat ongetwijfeld leiden tot kostbare, jarenlange, procedures met nodeloze beschadigingen over en weer.' Maar hiervoor is het wel nodig, dat het college en de coalitiepartijen bereid zijn om water bij de wijn te doen ten aanzien van de bouwplannen van Hotels van Oranje. Zonder deze bereidheid zal iedere poging van een bemiddelaar onsuccesvol zijn. Het college moet nog reageren op het verzoek voor het instellen van een bemiddelaar.