Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2016

Wonen in bedrijfsgebouw aangepakt

LEIMUIDEN – De gemeente gaat handhavend optreden in een pand op Noordeinde 64c. Daar blijken arbeidsmigranten gehuisvest te zijn in een bedrijfsgebouw. En dat is niet toegestaan; de gemeente hanteert hier een 'zero tolerance' beleid.


Dit gebouw staat op een bedrijventerrein en is dus geen goede woonomgeving. De eigenaar van het pand wordt met behulp van een last onder dwangsom gesommeerd om te stoppen met het op die locatie onderbrengen van de arbeidsmigranten. De minimaal drie Polen zitten in een geïmproviseerde slaapkamer met woonkamer op de begane grond, naast de showroom. Zij moeten binnen vier weken op een andere locatie zijn ondergebracht. Wethouder Henk Hoek laat weten: 'Als je mensen laat wonen in een pand dat niet bestemd is voor wonen, zonder toilet, douche en woonkamer, dan moet je daar in handhaven.'