Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2016

Geen Disney in centrum

LISSE – Het huisje aan de Heereweg 145 krijgt een volledige make-over. Maar de huidige plannen van architect Johan Veldhoven moeten nog wel aangepast worden. Dat bleek donderdag 14 januari tijdens een vergadering van de monumentencommissie.


Het pandje staat inmiddels zo'n vijf jaar leeg. De architect liet weten, dat hij de voorgevel wil laten staan, maar dat de uitbouw aan de achterzijde volledig wordt vernieuwd. 'Er komt een doosje over het bestaande gebouw heen', zo informeerde Veldhoven. Razend enthousiast waren de commissieleden niet. Ze vonden de overgang op het dak 'Disney-achtig. Het wordt een fabriekshal in een dorpskern.' Veldhoven moet terug naar de tekentafel.