Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2016

Politici worstelen met complexe vraagstukken

LISSE – Hoe goed kan een raad over een collegevoorstel oordelen, als alle technische details niet bekend zijn? Over deze vraag bogen de fractievoorzitters zich maandag 11 januari tijdens de vergadering van het presidium. Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) pleitte daarom voor de mogelijkheid om een tweede commissievergadering te houden over moeilijke onderwerpen. Hij verwees hierbij naar de discussie over het oplossen van de wateroverlast in de Van der Veldstraat.


Ook gemeenteraadslid Ad van Zelst (Nieuw Lisse) moest van het hart: 'Mijn frustratie zit er in, dat we een politieke uitspraak moeten doen over een heel technisch onderwerp. De vraag is of dat goed is.' Maar wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) wees de politici er op, dat er voorafgaand aan die bewuste raadsvergadering al een technische vragenronde was ingelast. 'Die heeft twaalf kantjes aan antwoorden opgeleverd. Meer technische vragen geeft niet meer inzichten. De raad verwacht te horen van het college wat het beste voorstel is. We wilden zoveel mogelijk alle informatie aanleveren en dat leidt voor jullie tot een lastige politieke keuze.'