Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

Rioolheffing schiet omhoog

LISSE – De gemeenteraad stemt in met een verhoging van het tarief voor de rioolheffing. Het is voor de politiek geen probleem, dat de inwoners dit jaar maar liefst meer dan 31% extra moeten betalen voor de rioolheffing. Was het tarief per huishouden in 2015 nog geen 195 euro; dat bedrag gaat dit jaar omhoog naar maar liefst 254,88 euro. Dat bleek donderdag 21 januari tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.


Volgens het college van burgemeester en wethouders is zo'n tariefstijging nodig, omdat de komende jaren geïnvesteerd moet worden in het rioolstelsel. Zo moet het regenwater gescheiden afgevoerd worden van het rioolwater, volgens de huidige inzichten. De kosten voor de riolering zouden hierdoor met 40% stijgen. En volgens wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) kan dit nog extra gevolgen hebben voor de inwoners: 'De tarieven zijn fors gestegen en het einde is daar van niet in zicht.' Om de kosten nog enigszins in de hand te houden, gaat de gemeente de rioleringen voortaan over een periode van vijftig jaar in plaats van dertig jaar afschrijven.