Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

Wethouder 'weinig empathisch'

LISSE – De gele kaart die de Raad van State heeft uitgedeeld over het bestemmingsplan Kanaalstraat / Van der Veldstraat dreunde donderdag 21 januari nog na. Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur voelden de commissieleden wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) over deze zaak aan de tand.

Dit bestemmingsplan was eerder goedgekeurd door de gemeenteraad, tot grote ontevredenheid van de omwonenden. Zij voelden zich niet gehoord in hun bezwaren en ook werd hun second opinion over de cultuurhistorische waarde van het pand weggeveegd door de gemeente. Maar de Raad van State greep hier bij in. De initiatiefnemer moet weer terug naar de tekentafel en ook de gemeente moet haar handelwijze nog eens goed onder de loep nemen. Bijvoorbeeld waar het gaat om de regels van de welstand, parkeerproblemen en de cultuurhistorische waarde.


Commissielid Erik Prins (D66) vroeg om een reactie van het college op de uitspraak van de Raad van State. Maar hierop moeten de politieke partijen nog een aantal weken wachten, zo stelde Ruigrok. 'Dat is weinig empathisch', zo vond Prins. Hij drong er bij de wethouder op aan, om deze kwestie op een juiste manier te begeleiden. Ruigrok liet weten, dat hij er bij de ontwikkelaar van het plan 'sterk' op aan zal dringen, dat hij met de omwonenden in gesprek gaat, voordat het nieuwe plan is afgerond. Ruigrok vond niet, dat de juridische advisering van de gemeente op dit bouwplan slecht was. 'Er zijn heel veel punten door de Raad van State die wel als goed zijn gekwalificeerd.'