Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2016

Alphen gaat ICT verzorgen

KAAG EN BRAASSEM – Het gaat bij de gemeente vaak om vele miljoenen euro's. En toch is er maar één ICT-medewerker die zich bezig houdt met het reilen en zeilen van de hardware en software. En dat kan zo niet langer meer, zo is de gedachtegang. Daarom is er de wens om een 'verregaande samenwerking' op te zetten met de gemeente Alphen aan den Rijn.

Tijdens de fractievergadering van de VVD kwam dit onderwerp aan de orde. Jan Zandvliet (burgerlid VVD) vatte de problematiek samen. 'De bedoeling is dat het hele beheer en de integratie een stuk gemakkelijker wordt. De verwachting is dat het goedkoper uit zou pakken als we gaan samenwerken.' Maar voor het zo ver is, moet veel geld geïnvesteerd worden; dat is nu wel duidelijk.


Gemeenteraadslid Ton van Velzen vulde aan: 'Hier is maar één eigen mens die het hele spul moet laten draaien. We hebben een miljoenenbedrijf en dan moet één ICT-er het allemaal bijhouden. Dat gaat niet.' De bedoeling is, dat het hele ICT-beheer voor Kaag en Braassem uitgevoerd wordt in en door Alphen aan den Rijn. Wel wordt er over nagedacht om de back-up van Alphen in Roelofarendsveen te zetten.