Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2016

Blij met uitruk op maat

KAAG EN BRAASSEM – Het CDA is voorstander van de invoering van 'uitrukken op maat'. Dat betekent, dat de brandweer met minder dan zes mensen op een melding af kan gaan. Bijvoorbeeld wanneer er een kat uit de boom gehaald moet worden en andere minder ingrijpende gebeurtenissen.


Nu al heeft de vrijwillige brandweer in Leimuiden moeite om overdag minimaal zes mensen bijeen te krijgen om uit te rukken, zo liet burgerlid Ronald Wesselink maandag 8 februari weten. 'Het gaat 's avonds goed, maar overdag niet. Daarom rukken tijdens die tijden meerdere korpsen uit om dit probleem te ondervangen.' Over 'uitruk op maat': 'Dat is een goede zaak. We maken veel gebruik van vrijwilligers die je niet onnodig wilt inzetten. Je kunt ook eerder weg en daardoor is de snelheid dan beter geborgd.'