Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2016

Motie van treurnis dreigt voor wethouder Henk Hoek

ROELOFARENDSVEEN – Vorige maand stelde fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) vragen aan het college over de gang van zaken rondom de voormalige beheerder van de Alkeburcht. Maar op maandag 8 februari waren de antwoorden van wethouder Henk Hoek nog altijd niet binnen. Dit zorgde voor onrust in de politiek.


Fractievoorzitter Ilse van der Poel (PRO) liep alvast vooruit op de informatie van het college: 'We verwachten dat de antwoorden (voor SVKB, JD) niet de gewenste antwoorden zijn.' Tijdens de fractievergadering van D66 werd duidelijk dat de druk opgevoerd wordt op wethouder Hoek. Burgerlid Nick van Egmond liet weten, dat de wethouder alleen een email had gestuurd met de informatie dat het nog een aantal dagen duurt, voordat hij een concrete reactie kan geven. Van Egmond's geduld bleek op te zijn: 'Als Henk Hoek geen antwoord geeft, gaan we een motie van treurnis indienen.' Hierop vulde raadslid Gino Wesselman (D66) aan: 'Uiterlijk donderdagmiddag 11 februari moet Hoek de reactie aanleveren. Als hij dat niet redt, weten we waar we aan toe zijn.'