Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Hoger beroep

RIJNSATERWOUDE – De gemeente gaat in hoger beroep naar aanleiding van een gerechtelijke uitspraak over de bouw van een woning aan de Herenweg 69. De rechter heeft namelijk bepaald, dat de voorgevel afwijkt van het bestemmingsplan. Het huis staat er echter al. Bovendien kan deze uitspraak ook gevolgen hebben voor andere nieuw gebouwde huizen, waarbij ook sprake is van gedeeltelijke afwijkingen van het bestemmingsplan.


Op de vraag wat er met het huis moet gebeuren, als ook het hoger beroep faalt, laat de gemeente weten: 'De consequenties van de uitspraak heeft gevolgen voor de locatie van de aan – en bijgebouwen. Het zou dus kunnen dat er een nieuwe omgevingsvergunning wordt verleend, maar dat de aanbouw moet worden verwijderd. Of dit onderdeel wordt meegenomen in de nieuwe omgevingsvergunning met daarin een extra afwijking opgenomen. De woning zelf past sowieso binnen het bestemmingsplan, dus daar kan nieuwe vergunning voor worden afgegeven, alleen de bijgebouwen moeten dan aan de waterzijde worden geplaatst.'