Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Wethouder geeft duidelijkheid

NOORDWIJK – Wethouder Marie José Fles reageert op een artikel dat vorige week in het Witte Weekblad stond. Ze wil graag een verduidelijking geven over het stuk 'Wethouder Fles informeert raad niet over 'missers'.

Tijdens de betreffende vergadering werd gesproken over een reactie met kritische opmerkingen van de Adviesraad Natuur, Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen. Fles werd er van beschuldigd, dat ze deze informatie niet naar de raad had gestuurd. Dit werd tijdens de vergadering niet weerlegd, maar nu wil Fles toch verduidelijken hoe de vork precies in de steel zit.


Ze laat weten: 'De adviesraad heeft zelf haar brief naar de gemeenteraad gestuurd. Ik was niet eens bij machte om die informatie achter te houden, want het was al naar de raad verzonden. Ik kreeg de brief via de secretaris van de adviesraad, dus indirect. Formeel had ik 'm ook nog niet gezien toen ik begin februari sprak met de raad. Fles besluit: 'De raad had deze brief al op de eigen agenda van drie maart staan. maart staan. We hebben de brief alleen naar voren gehaald, zodat het meegenomen kon worden in de informerende sessie van de vergadering van de gemeenteraad over de evaluatie van het Natuurbeleidsplan ‘Natuurlijk Noordwijk’.