Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Kwijtscheldingsregeling precariobelasting verdwijnt

LISSE – Het CDA blijft hameren op de noodzaak om de 43 euro precariobelasting niet op te leggen aan de mensen met de kleinste portemonnees. Volgens fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) gaat het dan om 'minima, mensen die huursubsidie ontvangen of in de bijstand zitten'. Wethouder

Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) stelde woensdag 10 februari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën, dat die 43 euro geen lastenverhoging is. 'Dit is een kwijtscheldingsregeling en die bestaat al jaren niet meer in de omliggende gemeenten. Maar de woonlasten zijn in Lisse zeker niet het hoogst, in vergelijking met andere gemeenten.' Het CDA kreeg geen steun van de overige partijen.