Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 maart 2016

College stelt extra eisen voor bouwplannen Hotels van Oranje

NOORDWIJK – Het college van burgemeester en wethouders wil dat Hotels van Oranje haar bouwplannen verder aanpast.

In de Nota van beantwoording staat, dat 'voor het bestaande Hotel Oranje de functie “wonen” in het bestemmingsplan niet gewenst is'. Ook moet er een ondergrondse parkeergarage komen als voorwaarde voor de realisatie van de nieuwbouw. Daarnaast moet inpandige laad- en losgelegenheid in het bestemmingsplan worden opgenomen als voorwaarde voor de realisatie van de nieuwbouw. Tot slot mogen er geen besloten functies (zoals congreszalen) op de begane grond komen, tenzij deze aan de buitengevel omzoomd worden door openbaar-toegankelijke functies.


Als aanvulling laat het college weten, dat de gemeente en Hotels van Oranje eerst afspraken moeten hebben gemaakt over zaken als het verhalen van kosten, grondruil en planschadevergoedingen. Pas daarna zou het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd kunnen worden.