Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 maart 2016

Speurneuzen ontdekken hennepkwekerij

JOEP DERKSEN

LEIMUIDEN – De politie heeft meerdere hennepkwekerijen ontdekt aan de Herenweg. En dat was dankzij een gestolen bestelbusje. De eigenaar van dat voertuig had een track & trace systeem, zodat hij kon achterhalen waar het busje zich bevond. Dat bleek dus bij een loods te zijn en de politie werd ingeschakeld om actie te ondernemen.


Bij aankomst viel het de agenten op, dat de loods van binnen helemaal betimmerd was. Toch werd een kier gevonden, waardoor de agenten naar binnen konden kijken. Maar eigenlijk hoefde dat al niet meer, want de onmiskenbare hennepgeur kwam de politiedienders al tegemoet. Besloten werd om de deur open te breken en de kwekerij werd hierna ontmanteld. De agenten keken nog eens goed om zich heen en het viel hen op dat de bovenste verdieping van een naastgelegen woning ook helemaal dichtgeplakt was. Een vermetele agent klom op een ladder en rook bij een openstaand raam weer een hennepgeur. Ook alle planten uit deze hennepkwekerij werden verwijderd. Het onderzoek blijft echter doorgaan.