Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 maart 2016

Nieuwe en oude culturele projecten

JOEP DERKSEN

LISSE – Wethouder Adri de Roon (D66) maakt zich hard voor de komst van een nieuw geschiedenisboekje: 'Lisse in de 90er jaren'. Hij vraagt de gemeenteraad om een budget van 9.000 euro, zodat dit boekje geschreven kan worden door de auteur Arie in 't Veld. Dit blijkt uit de 'Beleidsnota Aandacht voor Cultuur 2016 – 2019', die dinsdag 23 februari gepresenteerd werd.

De nieuwe beleidsnota draait om drie hoofdthema's: 'Verbinden, samenwerking en cultuureducatie'. Enkele activiteiten en projecten die al wat langer lopen, blijven ook de komende jaren bestaan. Dan gaat het onder meer om het Cultuur Café Lisse, dat een kleine subsidie krijgt om de hapjes en drankjes te bekostigen. Organisaties die vernieuwende muziek, zang- en podiumkunsten willen opvoeren, kunnen ook nog subsidieaanvragen indienen. In totaal heeft de gemeente hier 5.000 euro per jaar voor beschikbaar.


De dorpsdichter blijft bestaan, maar de huidige dorpsdichter wordt ingeruild voor een nieuwe dichter. De tweejarige termijn van Jeanette Loos eindigt halverwege dit jaar. Er blijft geld beschikbaar voor deelname aan de WAK (Week van de Amateurkunst). Ook ziet de gemeente graag, dat de samenwerking tussen voortgezet onderwijs en diverse culturele instellingen wordt voortgezet.