Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

'Dit is gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel'

OEGSTGEEST – Het is definitief; de presentievergoedingen voor de leden van alle adviescommissies worden afgeschaft. Alleen de mensen die zich bezig houden met de Monumentencommissie en de Wmo-commissie krijgen nog pecunia overgemaakt op hun bankrekening. Maar dat komt vooral omdat deze personen veel meer kennis zouden hebben over hun vakgebied.

Voortaan mag iedere inwoner van het dorp zich aanbemoeien over besluiten die door het college genomen moet worden. Of dat nu gaat om onderwerpen met betrekking tot senioren, groen of sport. En iedere inbreng is uiteraard van harte welkom, maar het college mag wél alle goedbedoelde adviezen de wind in slaan en haar eigen weg vervolgen. Raadslid Pasterkamp (PrO) liet weten, dat ze geen fijn gevoel had bij deze ontwikkeling. 'Dit is gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel', zo stelde ze. Zij kreeg steun van mede-oppositiepartijen Lokaal en D66. Fractievoorzitter Kocken (D66) stelde voor, om nog te wachten met het goedkeuren van dit collegevoorstel, tot er later dit jaar meer rapporten uit zijn met adviezen over inwonerparticipatie.


Maar dat zag fractievoorzitter Van Blitterswijk (CDA) helemaal niet zitten. 'Ik moet dus eerst drie boekenkasten lezen, voordat we een kleine stap vooruit kunnen zetten.' Hij wilde niet 'op de rem trappen. Laten we kijken hoe het loopt en aanpassen als het nodig is.' Zijn collega-fractievoorzitter Janssen (VVD) vond: 'Biedt de ruimte aan experimenten en leer met elkaar.' Ook LO wilde niet langer wachten en dus schaarden de coalitiepartijen zich achter het collegevoorstel.