Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Minderjarige vluchtelingen vervelen zich

OEGSTGEEST – Half Nederland werd enkele maanden geleden overhoop gehaald om opvangruimte te vinden voor de overvloed aan vluchtelingen. In december stelde de gemeente gebouwen van Teylingereind (aan de rand van de gemeente Teylingen) beschikbaar om daar zo'n 60 minderjarige vluchtelingen in onder te brengen. Maar drie maanden later wordt nog niet eens de helft van de beschikbare faciliteiten gebruikt.

Burgemeester Emile Jaensch maakte vorige week bekend, dat er op Teylingereind nu 27 jongeren in de opvang zitten. Onderwijs krijgen die kinderen ook; ze gaan allemaal naar een schakelklas in Den Haag. Maar het onderwijs dat ze krijgen blijkt volgens de burgemeester te laag voor hun niveau. Inmiddels heeft één jongere het al weer bekeken; hij is vertrokken.


De GGD heeft besloten om alle jongeren te vaccineren; de kosten hiervoor moeten door de gemeente betaald worden. Ledigheid is des duivels oorkussen; op dit moment ontbreekt het de jongeren aan middelen om te sporten en daarom is het college op zoek naar geld om hen te laten bewegen. Zo zouden de minderjarige vluchtelingen graag willen zwemmen in de Klinkenbergerplas, maar dan moeten ze wel eerste zwemles krijgen, aldus Jaensch. Ook zou hij het fijn vinden als de kinderen 'moderne computers' krijgen.