Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Het komt wel goed met de privacybescherming

OEGSTGEEST – Uit een onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt, dat de gemeente slechts voldoet aan één van de zeven veiligheidsnormen van Suwinet. Als Oegstgeest niet snel actie onderneemt, dreigt uitsluiting van dit systeem. Met dit dreigement in het achterhoofd is de ambtelijke organisatie dan toch maar begonnen met het 'updaten van het beveiligingsplan'.


Nu is dat nieuwe beveiligingsplan er. De gemeenteraad keurt dit beveiligingsplan goed, maar raadslid Mroseck (Lokaal) liet wel weten aan wethouder Marien den Boer: 'We moeten zorgvuldig omgaan met de privacy van inwoners. Iedereen die met privacygevoelige informatie werkt, moet zich hiervan bewust zijn. En zich er aan houden. Hoe gaat u er voor zorgen dat het bij dit aangepaste plan anders gaat?' De wethouder stelde hierop: 'Het is een capaciteitsgebrek. Het had moeten gebeuren, maar we hebben prioriteiten moeten stellen. We zijn naar aanleiding van het conceptrapport direct aan de slag gegaan.' Volgens hem moet het wel goed komen met de bescherming van de privacy: 'Het is een klein team dat met die gegevens werkt. Er is een heel hoge mate aan onderlinge controle. Het team is zeer hecht en is zich bewust dat ze met privacygevoelige informatie werken.'