Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Subsidie voor activiteiten in Floralis

JOEP DERKSEN

LISSE – De Stichting Theater Floralis Lisse ontvangt 2.000 euro van de commissie Culturele Zaken voor het organiseren van twee activiteiten. Dan gaat het om een optreden van Mike Boddé op maandag 28 maart en de organisatie van een jazz-festival voor kinderen op zondag 25 september in Floralis.

De twee drijvende krachten achter de Stichting Theater Floralis Lisse zijn Marc van Brug en Frank Schermer Voest. De laatste is ook lid van de commissie Culturele Zaken, dus hij hield zich volledig afzijdig van de besluitvorming over de subsidieaanvraag. Van Brug voerde het woord over de plannen voor de evenementen. Zo is de gedachte achter het optreden van 28 maart, dat het 'landschap van de jazzmuziek in kaart wordt gebracht'. Er is niet alleen muziek te horen, ook wordt er gesproken over de geschiedenis en achtergrond van de jazzmuziek. Later dit jaar moet hetzelfde gebeuren tijdens een 'Rythm & blues' avond en een avond waarbij Zuid-Amerikaanse muziek centraal staat. Het evenement op 28 maart wordt beloond met een subsidie van 1.000 euro.


Op zondag 25 september tijdens de Harddraverijweek wil de Stichting Theater Floralis Lisse een jazz-festival neerzetten. Het programma heet Kleine Louis (naar Louis Armstrong); via muziek wordt het verhaal verteld van de kleine Louis Armstrong. Hoe hij vanuit een belabberde jeugd, met armoede en discriminatie, toch zijn eigen weg kon vinden. Dat verhaal wordt op kinderniveau vertelt aan jeugd tussen 8 en 13 jaar. De muzikanten betrekken kinderen, nemen ze mee op het podium en laten ze mee toeteren. Ook hiervoor ontvangen de initiatiefnemers 1.000 euro van de commissie Culturele Zaken.