Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 maart 2016

Verbetermaatregelen op het Vierkant

LISSE – Ruim een jaar na het opknappen van het Vierkant, blijkt dat er over het algemeen tevredenheid is over de nieuwe situatie. Wel worden er een paar kleine dingen aangepast. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) verstrekte hier dinsdag 23 februari meer informatie over.

Zo komen er meer fietsklemmen: 'Er komen meer mensen dan we verwacht en gehoopt hadden', aldus een glunderende Nieuwenhuis. 'Daarnaast plaatsen we wat extra afvalbakken en bij het parkeervak bij Fotovak Engel, aan de kopse kant geven we duidelijker aan, dat je daar niet haaks kunt parkeren, maar langsparkeren.' Ondernemers hadden opmerkingen over het type verlichting en zien liever een wat romantischer lichtverschijnsel. Maar op advies van de politie blijft het huidige, wat fellere, licht.


Het afgelopen jaar zijn er weliswaar enkele ongelukjes geweest op het Vierkant, maar dat waren volgens de wethouder 'op zichzelf staande incidenten'. Op de ene plek ging een fietsende dame onderuit tegen een stoep en bij Amuze struikelden twee tienermeisjes. Maar dat had een reden, zo stelde Nieuwenhuis guitig: 'Die twee meiden hadden meer op dan te doen gebruikelijk – althans, vergeleken met mij.' Het autoverkeer mag ook de komende jaren tussen de lunchende en dinerende terrasgangers door rijden.