Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Verstikkende hitte, gesloten horeca en dalende ledenaantallen

Joep Derksen

LISSE – Er blijven veel problemen met de tennishal bij LTC Lisse. Dan is het weer te warm en vervolgens is het weer te koud. Maar het nog beter aanpassen van de installatie om de temperaturen te regelen, is niet mogelijk. Volgens de gemeente kan dat schadelijk zijn voor de installatie zelf.

Veel vruchten plukt de LTC Lisse niet van de tennishal, want sinds deze hal er is gekomen, is het aantal leden alleen maar terug gelopen. Er wordt nu wel ingezet om de jeugd zoveel als mogelijk gebruikt te laten maken van de hal, maar ook dat lijkt nog niet echt succesvol te zijn. Al een jaar geleden zou Sportfondsen Lisse, dat het beheer over de sporthal voert, maatregelen nemen om de bezetting van de tennishal te verbeteren. Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) wilde weten, wat nu de stand van zaken is.

Volgens een reactie van de gemeente zijn er sportinstuiven en sportweken gehouden en is er een schooltennisproject opgezet. Omdat hierdoor kinderen in contact komen met tennis 'bestaat er de kans dat er meer inwoners van Lisse gaan tennissen en wellicht gebruik gaan maken van de tennishal', zo laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Ook zuchten de tennissers in de hal onder de grote temperatuurschommelingen, maar die blijven voorlopig nog bestaan. De installatie kan niet nog beter afgesteld worden; omdat dan de installatie 'teveel gaat pendelen'. Wel wordt gekeken naar mogelijkheden om het storende lawaai van die verwarmingsinstallatie naar beneden te krijgen. Maar concrete ideeën zijn hier nog niet over. Een bureau wordt ingeschakeld om daar over na te denken.

De pachter van de horeca van LTC Lisse is ook niet onder de indruk van het aantal mensen dat gebruik maakt van de sporthal. Tijdens tennislessen houdt hij het clubhuis dicht en volgens het college is dat 'tegen de afspraken in'. Hierdoor kunnen ouders niet in het clubhuis wachten totdat hun kroost klaar is met de tennislessen.


Slootbeek is niet onder de indruk. ''Het ziet ernaar uit dat er, ondanks inspanningen van Sportfondsen en de LTC Lisse, structurele problemen zijn ontstaan met betrekking tot de bezetting en de exploitatie van de tennishal.' Hij pleit voor een 'multifunctioneel gebruik' van de tennishal. Leden van De Spartaan kunnen hier wat hem betreft best looptrainingen doen. Later dit jaar komt het college met een voorstel om een nieuwe sporthal bij voetbalvereniging FC Lisse te bouwen. Slootbeek: 'Het zou natuurlijk zot zijn wanneer voor de nieuwe sporthal extra voorzieningen en extra meters worden voorgesteld, terwijl er tweehonderd meter verderop een tennishal deels niet wordt gebruikt.'