Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2016

De Ridder kapt er mee

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Eind 2014 voorspelde fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) nog: 'Dit college zit de rit niet uit'. Maar nu blijkt het De Ridder zelf te zijn, die voortijdig uit de politiek vertrekt. Dit maakte zijn partij vorige week bekend.

In een interview met De Ridder liet deze voormalige raadsnestor eerder weten, dat hij baalt van de manier waarop het er in de lokale politiek aan toe gaat. Zo stelde hij onder meer: 'Deze coalitie zit in het machtsdenken, maar hoogmoed komt voor de val. Toen Noordwijk totaal acht zetels had, werden binnen no time twee wethouders weggestuurd. Daar komt bij; meer dan de helft van deze gemeenteraad is onervaren en datzelfde geldt voor de wethouders Bakker, Salman en Fles.’ Eind 2014 wilde hij nog niet zeggen of hij eerder zou vertrekken: 'Ik ga niks zeggen over wanneer ik stop. Al dit gedoe sterkt me juist om door te gaan.’

Maar nu is De Ridder toch van gedachten veranderd. En na het afscheid van Els van Egmond verliest de lokale CDA een tweede raadslid binnen een jaar. Op donderdag 28 april neemt De Ridder formeel afscheid. Met veertien jaar onafgebroken lidmaatschap van de gemeenteraad, waarvan de laatste twaalf jaar als fractievoorzitter, ligt er ongetwijfeld een lintje in het verschiet voor De Ridder.


Het bestuur en de fractie van het CDA Noordwijk 'betreuren het vertrek van Jan de Ridder uit de politiek, maar zijn dankbaar voor zijn langjarige inzet en respecteren zijn besluit'. De naam van de opvolger van De Ridder is nog niet bekend gemaakt.