Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 april 2016

Geen extra geld voor hulp in huishouding

NOORDWIJK – Een pleidooi van het CDA om meer geld beschikbaar te stellen voor de hulp in de huishouding haalde het niet in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 7 april. Raadslid Lenie Zoetendaal pleitte ervoor, dat er meer dan 210 euro per vier weken betaald wordt voor de hulp in de huishouding aan iemand die dat zelf niet meer kan.


Maar wethouder Marie-José Fles (PvdA/GroenLinks) vond dit niet noodzakelijk. 'Wij denken dat 210 euro als periodetarief een reëel bedrag is. Er wordt CAO-loon betaald en geen lager loon door de instellingen die hulp bij huishouding bieden. Die afspraken hebben we gemaakt aan de voorkant.' Volgens haar maken de bedrijven die zorgen voor de hulp in de huishouding 'geen grote verliezen'. De wethouder was bezorgd dat de motie van het CDA 'prijsopdrijvend' zou werken. Haar houding werd gesteund door de voltallige gemeenteraad, met uitzondering van het CDA.