Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Bescal functioneert veel beter met nieuwe directeur

JOEP DERKSEN

LISSE – De nieuwe directeur van Bescal, Karin Spaans, kreeg woensdag 18 mei volop lof toegezwaaid van de leden van de commissie Maatschappij en Financiën. Zij moest vorig jaar de taken overnemen van toenmalig directeur-bestuurder Angela van Lienen en dat bleek nog een hele toer. Het draagvlak van Bescal was door het eigengereide optreden van Van Lienen diep weggezakt. Inmiddels is de situatie flink verbeterd.

Spaans zelf liet hierover weten: 'De verhouding tussen een aantal huurders en Bescal was op z'n zachtst gezegd voor verbetering vatbaar.' Na haar aantreden heeft ze met de huurders gesprekken gehad over communicatie, de hoogte van de huurprijzen en de bedrijfsvoering. Tot de aanstelling van Spaans was het voor huurders niet mogelijk om in contact te komen met het Bescal-management, maar Spaans heeft een opendeurbeleid: 'Ik ben bereid om met iedereen die dat wil een gesprek aan te gaan, of het nu telefonisch of mondeling is.' Door deze directe manier van communiceren is er een hoop kou uit de lucht verdwenen.

De hoogte van de huurprijzen blijft een probleem voor veel gebruikers van de gemeentelijke accommodaties en Spaans brak een lans voor hen. Zelf kan ze weinig doen aan de huurhoogtes, omdat die door de gemeente zelf worden bepaald. Ze herinnerde de commissieleden aan het vertrek van de Numismatische Kring uit 't Poelhuys en wees er op, dat dit komt door de te hoge huurprijs. Later dit jaar stelt de gemeenteraad een nieuw accommodatiebeleid vast en Spaans liet weten: 'Dit is wellicht een signaal.'


Spaans heeft inmiddels ook de bedrijfsvoering van Bescal aangepakt: 'Het is niet zo dat iedereen maar wat deed, maar de een vond dit handig en de ander vond dat handig. We werken nu volgens een vast proces; afwijkingen zijn niet meer toegestaan.' Ook de achterstanden van de financiële administratie zijn bijna weggewerkt. Inmiddels neemt het aantal gebruikers van de gebouwen ook weer toe. Spaans besloot: 'Het was een uitdagend jaar, maar we hebben ons er goed doorheen geslagen en zijn meer dan ooit op orde.'