Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Centrale Raad van Beroep wijst gemeente terecht

LISSE – De hulp in het huishouden mag door gemeenten niet aangemerkt worden als 'algemene voorziening'. Als mensen deze vorm van hulp ontzegd worden, dan moet de gemeente hier heel goede redenen voor hebben en dit ook van tevoren kunnen aantonen. Deze uitspraak van de Centrale Raad van Beroep heeft verstrekkende gevolgen voor de gemeente. Wethouder Adri de Roon (D66) maakte dit woensdag 18 mei duidelijk tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.


De Roon informeerde de commissieleden over de uitspraak: 'De hulp bij het huishouden als algemene voorziening, op de wijze zoals wij het hier in Lisse hebben besloten, is niet toegestaan. Dat betekent dat wij het moeten veranderen. Ik hoop spoedig met een voorstel te komen hoe wij het wel met de hulp in de huishouding kunnen doen, zodat het met de nieuwe juridische jurisprudentie kan. Ik hoop dat nog voor de zomer te doen.' De gemeenteraad moet hier dan een nieuw besluit over nemen. In een persbericht laat de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) weten: 'De huidige indicatie van klanten met een maatwerkvoorziening loopt door tot 1 januari 2017 en klanten hebben daarover eerder al een brief ontvangen.'