Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

Gemeente wijst monumenten aan

NOORDWIJK – Een pleidooi van Puur Noordwijk en LSNZ over een 'omgekeerde aanwijzing van gemeentelijke monumenten' wordt niet opgepikt door wethouder Marie-José Fles. Fractievoorzitter Peter van Bochove (LNSZ) stelde voor, dat eigenaren van panden zelf aan de gemeente aangeven, dat ze graag willen dat die panden als monument beschouwd worden.


Maar Fles stelde, dat het de bevoegdheid van het college is om de panden aan te wijzen als monument. Ze liet weten, dat er twee informatieavonden plaats vinden (op de donderdagen 2 en 9 juni) voor de eigenaren van de 63 panden die op de nominatie staan om gemeentelijk monument te worden. Fles: Laten we afwachten hoe de bijeenkomsten gaan verlopen en kijken wat de reacties van de mensen zijn.' Als een gebouw een gemeentelijk monument is geworden, mag de eigenaar het pand niet meer slopen zonder toestemming van de gemeente.