Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Mogelijk verantwoordingsdebat over SWA

KAAG EN BRAASSEM – De Sociale Werkplaats Alphen (SWA) dreigt ten onder te gaan aan een miljoenschuld. En dit gebeurde allemaal onder toeziend oog van wethouders van Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Een echt debat over deze zaak is er nog niet geweest en burgemeester Marina van der Velde wilde er maandag 23 mei ook weinig over kwijt.


Wel stelde ze, dat dinsdag 14 juni 'een belangrijke dag' wordt. Maar zo gemakkelijk lijkt het gemeentebestuur er niet van af te komen, zo laat gemeenteraadslid Riet Spaargaren (SVKB) weten. 'We zijn hier nog niet klaar mee. Er wordt nu overlegd of er een verantwoordingsdebat gaat plaatsvinden of dat het in een andere vorm wordt gegoten.'