Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 mei 2016

Lekker knallen in het Ghoybos

OUD ADE – Het college van burgemeester en wethouders geeft jagers de toestemming om de komende zes jaren dieren af te knallen in het Ghoybos en op agrarische percelen in de Blauwe Polder. Hiervoor ontvangt de gemeente in totaal 108,55 euro per jaar. Hiermee krijgt de Wildbeheereenheid Ade de mogelijkheid om hun al bestaande jachthuurovereenkomsten te verlengen.

Volgens de gemeente mogen de jagers van de Wildbeheereenheid alleen wilde dieren doden 'als uiterste middel' en 'als andere maatregelen niet effectief gebleken zijn'. Het college vindt het belangrijk dat er op de in totaal veertig hectare gejaagd kan worden, omdat anders 'onze (agrarische) buren een probleem hebben met het bestrijden van wild.'


Het jagen in de Blauwe Polder gaat vooral om het tegengaan van de aanwezige ganzen. Ganzen moeten worden 'tegengegaan' (afgeschoten, JD) voor de veiligheid van vliegtuigen, zo wordt gesteld door de gemeente.