Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Noordwijk wil regie regiomarketing afpakken van Teylingen

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – De gemeenteraad wil de regie overnemen van de gemeente Teylingen waar het gaat om het project Regiomarketing. Die Regiomarketing is onderdeel van de Economische Agenda Duin- en Bollenstreek. Het grootste deel van de politici vindt, dat Noordwijk veel meer kennis heeft op dit gebied.

Het is opmerkelijk, dat de eerste stap bij het aangaan van een verregaande samenwerking, namelijk het stimuleren van de economie in de Duin- en Bollenstreek, gelijk staat aan een politieke dolk in de rug. Want Noordwijk blijkt het licht in de regiomarketingogen niet te gunnen aan Teylingen. Fractievoorzitter Taetske Visser (Puur Noordwijk) nam het voortouw. 'Als er professionele kennis is, moet je die ook gebruiken. Je moet niet kijken naar gelijke verdeling (van de tien onderdelen van de economische agenda, JD). Het neerzetten van regiomarketing wordt bij Teylingen neergelegd, maar wij in Noordwijk hebben een professionele organisatie. Noordwijk zou projecttrekker moeten zijn voor de regio. Het kan niet zijn dat het wiel opnieuw uitgevonden moet worden.'

Haar voorstel kreeg brede steun van veel van de overige raadsleden. Alleen VVD, D66 en CDA voegden zich niet achter de Puur Noordwijk-retoriek. Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) liet weten: 'Dit is een onverstandige motie. We staan aan het begin van dit samenwerkingstraject. Het past om elkaar wat te gunnen. Wethouder Bas Brekelmans (van Teylingen, JD) heeft me verzekerd dat er gebruik wordt gemaakt van de kennis van Noordwijk Marketing.' Maar de beide partijen vormen een ruime minderheid in de gemeenteraad en het Puur Noordwijk voorstel werd aangenomen.


Wethouder Barnhoorn was juist wel blij met deze motie, die ongetwijfeld bestuurlijke kritiek oplevert van zijn Teylingse collega's. Hij stelde: 'Het college steunt deze motie. De regie voor regiomarketing vindt plaats in Noordwijk. De expertise kun je veel beter inzetten. Regiomarketing Noordwijk zal het gaan trekken.'