Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

Omwonenden Koetshuis naar rechter

Nieuwkoop > De omwonenden van het Koetshuis stappen naar de rechter, nu de gemeenteraad bepaalt heeft, dat in dat gebouw maximaal 35 statushouders mogen komen wonen. Dit maakte inspreker Van Klink meer dan duidelijk tijdens de besluitvormende vergadering van donderdag 21 april.

Hij liet onder meer weten: 'Het plaatsen van minstens 30 statushouders bij de seniorenappartementen is vragen om problemen. Het druist in tegen het spreidingsbeleid. Er wordt geen rekening gehouden met de belangen van ons omwonenden. Wijs het voorstel af, anders stappen we naar de rechter.' En omdat de gemeenteraad dit niet heeft gedaan, lijkt er voor de omwonenden niets anders op te zitten dan de gang naar de rechtbank te maken.


Gemeenteraadslid Janine Wahl (SBN) bleek niet onder de indruk: 'Het is niet acceptabel als de wachtlijst voor sociale woningbouw nog verder oploopt. De afgelopen maanden zijn vrijwel alle vrijgekomen woningen aan statushouders toegewezen. Er is noodzaak voor het inzetten van het Koetshuis als tijdelijke locatie voor de statushouders. We hebben ons verbaasd over de kritiek. Willen de omwonenden onze jongeren in de kou laten staan? Het vijf jaar gebruiken van het Koetshuis voor deze opvang is een redelijke termijn, totdat de extra sociale huurwoningen zijn opgeleverd.'