Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

Gegarandeerd zwemdiploma

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Kinderen uit minimagezinnen mogen op kosten van de gemeenschap net zolang over hun diploma-A zwemmen doen, als ze zelf willen. De gemeente geeft extra geld aan het jeugdsportfonds, zodat de gezinnen die hier gebruik van maken zeker weten, dat hun kroost zal leren om veilig te zijn in het water.

Het jeugdsportfonds bestaat al een aantal jaren en er wordt goed gebruik van gemaakt. Probleem was wel, dat de sportieve activiteiten ophielden, zodra het geld op was. Met als resultaat, dat kinderen hun zwemlessen niet konden afronden met een diploma. En dat is een ongewenste situatie, want als de kinderen een half jaar later opnieuw wilden leren zwemmen, moesten ze van voren af aan beginnen.


Het college van burgemeester en wethouders gaat daarom extra bijdragen aan het jeugdsportfonds. Wethouder Henk Hoek: 'We merkten dat kinderen van de doelgroep niet in staat zijn om een zwemdiploma te halen. We vinden dat de financiële positie van het gezin niet de aanleiding mag zijn om een diploma te halen. We hebben een goede samenwerking met De Tweesprong en de Driemaster. We passen de overeenkomst aan, dan is het mogelijk om de bijdrage van twee jaar in één jaar samen te brengen. Twee jaar is voldoende tijd om een diploma te halen. Bovendien geeft de Tweesprong een diplomagarantie.'