Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

Megafusie van scholen

KAAG EN BRAASSEM – Het kan met recht een 'regionale megafusie' genoemd worden. De besturen van SOPORA, SKBA, Stichting Katholiek Onderwijs De Veenplas en Stichting Primair Christelijk Onderwijs De Woudse Venen zijn van plan om vanaf 1 januari 2017 een bestuurlijke fusie te realiseren. Dan gaat het als eerste om Sopora en SKBA en ten tweede De Veenplas en De Woudse Venen. De colleges van de gemeenten Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Zoeterwoude moeten hiervoor hun toestemming geven. Het college van burgemeester en wethouders laat weten geen bezwaar tegen deze fusie te hebben.


De vier schoolbesturen hebben bewust gekozen voor spreiding van de bestuurlijke verantwoordelijkheid over twee stichtingen. Eén stichting zal zich richten op de gemeente Alphen aan den Rijn (fusie SOPORA/SKBA) en één op de omliggende gemeenten in het Groene Hart (fusie De Veenplas/De Woudse Venen). Beide nieuwe stichtingen zullen worden ingericht op basis van samenwerking van openbaar, katholiek en protestants-christelijk onderwijs. Op die manier zou 'een optimale keuzevrijheid voor ouders' verzekerd zijn.