Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Uitstel plannen Maarten Kruytstraat

NOORDWIJK – Wethouder Hans Bakker kon de gemeenteraadsleden donderdag 28 april niet overtuigen om direct al in te stemmen met het financiële voorstel voor het plan Maarten Kruytstraat en de grondexploitatie van de Maarten Kruytstraat. Hij krijgt nu nog de kans om dit alsnog te doen in een 'petit comité' met een aantal raadsleden.

En de avond begon nog zo hoopgevend voor Bakker. Hij liet weten, dat er een samenwerkingsovereenkomst in de maak is met de marktpartijen Bever Holding en Volker Wessels. Deze overeenkomst zal vérstrekkende gevolgen hebben voor grote delen van Noordwijk. Want hierin komen afspraken te staan over het inrichten van de openbare ruimte waar het gaat om wonen, ontspannen, werken, winkelen en parkeervoorzieningen.


Maar VVD en CDA pleitten ervoor om de voet van het gaspedaal te halen. Eerst moeten de financiële gevolgen voor de gemeente duidelijke worden. Ook moet duidelijkheid zijn over de koopovereenkomst tussen de gemeente Noordwijk en Hoorne BV, waarover de raad in februari werd geïnformeerd. En dient de wethouder meer informatie te geven over de toekomstvisie van de Vomar Voordeelmarkt op het Jan Kroonsplein. Daarnaast willen de partijen meer duidelijkheid hebben over het aanleggen van vervangende parkeerplekken. Dit pleidooi werd gesteund door onder meer PvdA/GroenLinks en LSNZ. Fractievoorzitter Peter van Bockhove (LSNZ) liet weten: 'We zeggen al jaren dat we meer parkeerplaatsen moeten hebben. Er liggen vragen die nog niet opgelost zijn. Als wij hier mee akkoord gaan, gaat de deur dicht aan de andere kant (Bever Holding en Hoorne). Ik wil een kleine pauze, die echt geen maanden hoeft te duren. Maar dit moeten we wel oplossen.' Hierop kwamen de partijen overeen om, dat de wethouder alle plannen en afspraken nog eens toelicht in beslotenheid. De verwachting is, dat later deze maand verder gesproken wordt over dit onderwerp.