Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Zeven ton of voetbalfusie gaat niet door

JOEP DERKSEN

OEGSTGEEST – Óf de gemeente geeft 700.000 euro extra uit aan nieuwe kunstgrasvelden en nieuwe kleedkamers, óf de fusie tussen VV Oegstgeest en UDO gaat niet door. Deze keuze kregen de politici vorige week donderdag voorgeschoteld door Sven de Ruijter, namens de initiatiefgroep sportpark De Voscuyl en UDO-voorzitter Marc du Maine.

De gemeente moet binnen een jaar de garantie geven, dat die zeven ton op tafel ligt 'als investering voor het slagen van de fusie' tussen de twee voetbalclubs. Volgens De Ruijter wachten de sportclubs al drie jaar totdat het papierwerk is afgerond en is de tijd van actie nu gekomen. 'We vragen extra aan de gemeente om twee kunstgrasvelden in plaats van natuurgras aan te leggen achter het Rijnlands. En ook vragen we de (financiering voor de bouw van, JD) nieuwe kleedkamers voor de fusie van de nieuwe voetbalclub. De kosten bedragen 950.000 euro. Een extra subsidie van 700.000 euro is nodig.' Volgens De Ruijter pakken de sportverenigingen zelf ook aan: 'We zorgen voor de aanleg van drie tennisbanen, verlichting en een golfbaan.' De nieuwe sportvelden en de kleedkamers moeten in 2018 klaar zijn.

Opvallend tijdens deze vergadering was, dat de volksuniversiteit K&O net een smeekbede had gedaan om een bedragje van 15.000 euro te krijgen voor het voortbestaan van hun organisatie. En dat een paar sportclubs dan komen vragen voor een een bijdrage van bijna driekwart miljoen euro, kwam dan ook op een verrassend moment. Fractievoorzitter Simon Vogel (LO) stelde dan ook: 'We moeten hier serieus naar kijken.'


Du Maine gooide er nog een schep bovenop. Hij stelde, dat de clubs willen doorgroeien naar 1200 leden, omdat er meer meisjes en statushouders gaan voetballen. 'We willen wat extra zekerheden, voordat we het fusietraject ingaan. De procedures moeten niet blijven duren.' Volgens hem kan de gemeente aan die zeven ton komen, door elders geld weg te halen: '300.000 euro voor aanleg van natuurgras, 450.000 euro voor het vervangen van kleedkamers bij UDO en 200.000 voor het vervangen van kunstgras bij UDO.'