Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2016

Praten over vluchtelingenvraagstuk

LISSE – Wat moet Nederland doen met de toestroom van al die vluchtelingen? Over deze vraag gaat Kees van der Staaij, SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, het gesprek aan met de inwoners. Dat doet hij tijdens de jaarlijkse open avond van de SGP/ChristenUnie, die vrijdag 10 juni vanaf 19:45 uur gehouden wordt in De Proeverij (Bondstraat 1).


Bij deze bijeenkomst zijn ook burgemeester Lies Spruit en de Irakese vluchteling Nada Nuri uitgenodigd om hun kant van het verhaal te vertellen. Fractievoorzitter Roeland den Breejen haakt in op de actualiteit: 'Ook als gemeente hebben we met het vluchtelingenvraagstuk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de crisisnoodopvang vorig jaar, maar ook de huisvesting van statushouders. Dat zijn toch zaken die uiteindelijk op het gemeentelijke bord terecht komen.'