Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

College overleeft motie van afkeuring

HILLEGOM – Volkomen onverwacht dienden de partijen Bloeiend Hillegom en GroenLinks een motie van afkeuring in tegen het voltallige college. Ze deden dit donderdag 7 juli tijdens de raadsvergadering toen gesproken werd over de Programmarekening 2015.

De partijen, die drie zetels in de raad vertegenwoordigen, kwamen tot hun actie, omdat er geen complete evaluatie van het Hillegomse Verkeer- en Vervoersplan (HVVP) was uitgevoerd door het college. Wel komt er een tussenrapport en die evaluatie zal in 2018 alsnog gebeuren. Maar dat blijkt voor GroenLinks en Bloeiend Hillegom te weinig en te laat te zijn. Ze dienden een motie in met de tekst: 'We spreken afkeuring uit over het genomen besluit van het college om de evaluatie van het HVVP niet uit te voeren.'

De motie van afkeuring kreeg geen enkele steun van de andere partijen. Meerdere partijen lieten weten, dat dit een 'veel te zwaar instrument' is om kritiek te uiten op het college. Burgemeester Van Erk toonde zijn emotie: 'Ik ben teleurgesteld dat een dergelijk wapen wordt ingezet op zo'n onderwerp. Een motie van treurnis had ik me nog kunnen voorstellen. Voor de verhoudingen waarmee we werken vind ik het een te zwaar middel.' Wethouder De Jong voegde hier nog aan toe, dat de raad meerdere keren is geïnformeerd over de uitvoering van de HVVP. Maar fractievoorzitter
Van Egmond (GroenLinks) gaf als reden voor de motie: 'Het ontbreken van een evaluatie zorgt er voor dat we als raad niet kunnen bijsturen.' Deze woorden maakten geen indruk bij de overige raadsleden. Fractievoorzitter Ringelberg (VVD) constateerde: 'Er wordt met een kanon op een mug geschoten.' De motie werd verworpen.


Joep Derksen