Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

Raad akkoord met derde fase N208

HILLEGOM – De gemeenteraad is akkoord gegaan met het vrijgeven van geld om de derde fase van de N208 te realiseren. Maar daarmee is het geld wel op. In totaal is nu al 17 miljoen euro uitgegeven om de N208 op te kalefateren, terwijl nog niet duidelijk is hoe het vierde en laatste deel van deze weg, in de richting van Bennebroek moet worden betaald.


De gemeenteraad zag in meerderheid liever rotondes dan verkeerslichten op de kruising Weresteinstraat – Weerlaan – Pastoorslaan. Alleen Bloeiend Hillegom bleek tegen; deze partij vindt dat de verkeersveiligheid niet verhoogd wordt met de nieuwe inrichting van de N208. Raadslid Bosma (D66) vroeg om het plaatsen van kunst op de rotonde, maar daar is nog geen geld voor beschikbaar. Fractievoorzitter Van Dijk (PvdA) pleitte voor het asfalteren van fietspaden langs de weg richting Bennebroek. Maar dat gaat voorlopig niet gebeuren, omdat daar veel kabels en leidingen liggen. Pas wanneer de kabelaars zelf aangeven, dat ze die kabels en leidingen willen verplaatsen, wil het college actie ondernemen om er voor te zorgen dat het fietsasfalt er kan komen. Als de gemeente namelijk vraagt om de kabels te verleggen, kunnen de kosten hiervoor oplopen tot 400.000 euro.