Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit blijft bestaan

KAAG EN BRAASSEM – De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) blijft voorlopig nog bestaan. Vier van de huidige leden hebben het gemeentebestuur laten weten, dat ze door willen gaan met hun werk. Eigenlijk zou deze commissie al in 2015 worden opgeheven, maar door de polemiek rond de Oostenrijkse woningen, werd de zittingstermijn met een jaar verlengd.


De CRK moest namelijk een oordeel geven over de vraag of de Oostenrijkse woningen het waard zijn om behouden te blijven. Uit onderzoek van het Monumenten Advies Bureau blijkt, dat deze woningen inderdaad een 'hoge tot zeer hoge monumentwaarde' hebben. Maar nog altijd is onzeker of de woningen al of niet gesloopt worden. De Stichting MeerWonen is in overleg met de bewoners en de gemeente over de toekomst van deze huisjes. Naast de Oostenrijkse Woningen houden de leden van de CRK zich ook bezig met een ander dossier; de potentiële dorpsgezichten in voormalig Jacobswoude. Het college van burgemeester en wethouders gaat er mee akkoord, dat de CRK nog een jaar blijft bestaan. De vacature die ontstaat, doordat één CRK-lid aan het eind van dit jaar stop, wordt niet vervuld.