Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Miljoen euro voor gedateerd Blokhuis

LISSE – De gemeente gaat 100.000 euro uitgeven voor het verbeteren van de openbare ruimte in Blokhuis. Tijdens de gemeenschappelijke vergadering van de commissies Maatschappij en Financiën en Ruimte en Infrastructuur van dinsdag 21 juni had fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) nog wel twijfels over het nut. Maar hij leek de enige te zijn.


Mesman vond 'een ton voor herbestrating niet nodig. Het is een hoop geld. Als er een tegel scheef ligt, dan leg je 'm terug en ga je niet alles herbestraten.' Maar wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet weten, dat er nog een andere kant aan het verhaal zit. Eigenaren van onroerend goed in Blokhuis zijn namelijk ook bereid om flink mee te betalen aan het opknappen van Blokhuis; een slordige miljoen euro. Ruigrok: 'Het heeft buitengewoon veel moeite gekost om de onroerend goed mensen bij elkaar te krijgen. Ze zijn bereid fors te investeren in het winkelcentrum, dat gedateerd is. Ze willen het grondig aanpakken en een hedendaags aanzien te geven en daar is veel geld voor nodig. Zij willen daar flink in investeren en wij vinden, dat we daar aan mee moeten doen. En groot deel van de openbare ruimte is eigendom van de gemeente en we moeten dat herinrichten. Op een paar stukjes zijn meerdere mensen vervelend terecht gekomen en die plekken moeten we aanpakken.'