Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Wens voor boodschappenafhaalpunt op industrieterrein

ROELOFARENDSVEEN – Van het college van burgemeester en wethouders mag er in principe een pick-up point komen aan het Veenderveld 2. Maar of zo'n ophaalpunt voor internetaankopen bij de supermarkten Albert Heijn en Jumbo er ook daadwerkelijk komt, hangt af van de goedkeuring van de Provincie Zuid-Holland. Volgens de huidige regels is zo'n semi-detailhandelsfunctie namelijk niet mogelijk op een industrieterrein.


De Provincie staat wel internetafhaalpunten toe op bedrijventerreinen, maar alleen voor 'niet-dagelijkse goederen'. Afhaalpunten voor supermarktboodschappen ziet de Provincie Zuid-Holland (op dit moment nog) niet zitten, omdat deze overheidsinstantie wil voorkomen dat detailhandel zich buiten de dorpscentra gaat ontwikkelen. Maar de Provincie Noord-Holland heeft totaal geen problemen met internetafhaalpunten voor dagelijkse boodschappen. Het gemeentebestuur verwacht, dat op niet te lange termijn dit standpunt ook in Zuid-Holland ingenomen wordt.