Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Geen automatiseringssamenwerking met HLT

NOORDWIJK – De gemeente gaat met Noordwijkerhout samenwerken op het gebied van de automatisering. Maar een stap verder gaan, door ditzelfde ook te doen met de overige Bollendorpen, gaat het gemeentebestuur te ver, zo bleek dinsdag 23 augustus tijdens de commissievergadering.


Raadslid Louis Koppel (PvdA-GroenLinks) stelde voor om de automatiseringssamenwerking uit te breiden naar Hillegom, Lisse en Teylingen. 'Zo kun je het inhuren van externen voorkomen. Met name met de Microsoftlicentie is hier heel veel geld mee te verdienen.' Maar een ambtenaar liet namens wethouder Gerben van Duin weten, dat er veel haken en ogen zitten aan een grotere samenwerkingsvorm. 'Andere pogingen in de Bollenstreek om op ict-gebied iets samen te doen, zijn gestrand. Ik zal al blij zijn als dit (de samenwerking tussen Noordwijk en Noordwijkerhout, JD) op 1 januari (2017, JD) draait zonder storingen.' Volgens de ambtenaar is het in eigen beheer houden van de automatisering 'op den duur voordeliger'. Over de schaalvoordelen met betrekking tot de Microsoftlicentie stelde ze: 'We zeggen geen licenties op; het gaat hier om aankoop van hardware, deels als vervanging en deels omdat we het nodig hebben, zodat we op 1 januari operationeel kunnen zijn.'