Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Halte Pleisterplaats voor herhaling vatbaar

OUD ADE – Veel mensen bezochten zondag 4 september de eerste editie van 'Halte Pleisterplaats' bij het Ghoyhuys. De bezoekers kwamen met de fluisterboot Bob on Board, per fiets of in de auto en konden daar genieten van verschillende wijnen van Wijn & Thijs, terwijl ze tegelijkertijd de kunst in het Ghoyhuys bewonderden.

'Halte Pleisterplaats' is de eerste actie die Thijs Brambach en Maurice van Leeuwen gezamenlijk opzetten. Sterker nog; nog maar zes weken geleden kenden ze elkaar niet eens. Carina van Leeuwen vertelt hier enthousiast over: 'We lazen een bericht van Thijs op de sociale media en we vonden, dat hij precies dezelfde visie heeft als wij. Ook wij willen samen mooie activiteiten organiseren en tegelijkertijd de stad met de polder verbinden. Dit is het begin van alle mooie dingen die we nog gaan doen.'

Na een rustig begin, bleken bezoekers het Ghoyhuys uiteindelijk toch te vinden. Ze werden verrast met gratis proeverijen van de Kleine Kazenboerderij uit Hoogmade en Slagerij Van der Zon uit Leiden. De kinderen konden zich onder begeleiding vermaken met tekenen en spelletjes doen. Ondertussen legde Brambach aan de ene na de andere bezoeker uit, wat de door hem tentoongestelde wijnen zo bijzonder maakt. Enkele wijnflessen hadden prikkelende teksten, zoals: 'If you can't be happy, at least you can be druk' en 'Just fucking good wine'. Dit zorgde in ieder geval voor geanimeerde gesprekken bij de wijnproeverij.

Na afloop kijken Brambach en Van Leeuwen tevreden terug op de gebeurtenis. Maurice van Leeuwen stelt: 'Eigenlijk is Halte Pleisterplaats een uit de hand gelopen idee, maar dit evenement keert terug; het is zeker voor herhaling vatbaar!'


Joep Derksen