Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Minder, minder, minder speelweiden

ROELOFARENDSVEEN – De mogelijke komst van zes nieuwe woningen op het Zoutershof wordt door de buren niet juichend ontvangen. Dat bleek woensdag 31 augustus tijdens de bespreking van het bestemmingsplan Roelofarendsveen-Zuid. Maar wat de haren écht overeind deed staan, was de komst van een speelweide, zo bleek uit de woorden van een inspreker.

De bewoner was geen voorstander van de komst van zes nieuwe woningen, op een terrein dat nu nog gedomineerd wordt door zwanen, eenden en noordse woelmuisjes. Hij liet weten, zich zorgen te maken over de toenemende verkeersstromen in zijn wijk, maar maakte met name bezwaar tegen één onderdeel van de plannen. De man liet weten: 'We zien in de plannen een speelweide opgenomen, terwijl er in de omgeving heel veel speelweiden zijn. Dat tast het woongenot aan en zorgt voor waardevermindering van de huizen.' Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) vroeg hem, waarom een speelweide afbreuk doet aan het woongenot? 'Het is een kinderrijke omgeving.'

De inspreker hield geen blad voor zijn mond. Hij reageerde: 'Een speelweide geeft ongelooflijk veel lawaai, met al die gillende kinderen. Terwijl we nu genieten van eenden, zwanen en meerkoeten: die worden verjaagd door die gillende kinderen.' Volgens hem zijn er al genoeg speelplekken in de omgeving. 'Waarom moeten we altijd meer, meer hebben?', zo liet de man weten, die toegaf zelf geen kleine kinderen te hebben.


Joep Derksen