Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Veel blije gezichten bij bespreking bestemmingsplan

ROELOFARENDSVEEN – Veel inwoners werden tevreden- dan wel gerustgesteld tijdens de allereerste Beeldvormende vergadering, waarbij raadsleden geïnformeerd werden over het Bestemmingsplan Roelofarendsveen-Zuid. Bijna iedere bezwaarmaker tegen de bestemmingsplantekeningen werd woensdag 31 augustus in het gelijk gesteld.

Zo beklaagde een inwoner zich over de op volle toeren draaiende koelmotoren naast zijn huis. Gedurende de periode van eind april tot begin juni heeft zijn gezin 24 uur per dag last van deze motoren. Onlangs stelde de Omgevingsdienst West-Holland vast, dat het lawaai 12 decibel harder is, dan is toegestaan. Wethouder Yvonne Peters (VVD) liet weten, dat hier maatregelen op genomen worden. De gemeenteraad gaat nog besluiten, of de koelmotoren überhaupt niet meer mogen draaien naast de woning.

De bewoonster van Zuideinde 97 werd gerustgesteld, dat haar pand inderdaad geen agrarische bestemming, maar een 'woondoeleinden' bestemming krijgt. Ook bleek het gemeentebestuur positief te staan tegenover plannen om een camping te beginnen in Roelofarendsveen-Zuid. De eigenaresse van restaurant De Drie Eenden vroeg en kreeg een woonbestemming voor dit pand. In plaats van dinerende gasten, komen hier dan mensen permanent te wonen.

De eigenaren van Zuideinde 90 kunnen ook opgelucht ademhalen; hierop legt de gemeente de bestemming 'Bedrijfswoningen'. De enige inspreker die niet direct juichend naar huis kon, was de bewoner van een pand aan de Witte Singel 16a. Hij liet weten, dat zijn buren allemaal toestemming hebben om desgewenst een extra huis op het eigen terrein te bouwen, maar hij niet. De gemeenteraad gaat beoordelen, of deze wens in vervulling kan komen. Voor 12 september gaat wethouder Herman Haarman bij deze bewoner op bezoek om te kijken, wat de mogelijkheden zijn voor deze bestemmingsplanwijziging. De gemeenteraad neemt op maandag 26 september een definitief besluit over het Bestemmingsplan Roelofarendsveen-Zuid.


Joep Derksen